Ús de medicaments durant la lactància…

this is not a butterfly
this is not a butterfly (Photo credit: bernat…)

Moltes dones que donen el pit,  es le recomena suspendre la medicació que prenen habitualment per evitar efectes en el nadó, encara que n’hi han molts poques medicacions contraindicades per a ells.

Aixó  explica   una  nota en el conegut portal d’actualizatció médica Medscape.

Drugs and the Breastfeeding Mother: A New Clinical Report

Laurie Scudder, DNP, NP, Hari Cheryl Sachs, MD

DisclosuresOctober 29, 2013Igualment l’American Academy of Pediatricians (AAP) va produir  a recent report clínic que estableix que la majoria de les medicacions i  inmunitzacions són segures durant  la lactació. La raó és que no tots els medicaments esten presents en la llet del pit at nivells que posin en perill la salut de l’infant. 
Els medicaments utilitzats per tractar la depressió, podrien exponer l’infant a dosis importants de medicació on no hi ha suficient informació  sobre efectes futurs. Les  recomenacions per  permetre la lactància s’haurien de fer  basades en  l’evidencia científica i en l’estudi de cada  cas individual. Un altre grup d’interés  els constitueixen  els narcòtics,  que es fan servir com analgèsics de rescat, aquest medicaments poden ser perillossos   pel nadó i poden ser  una indicació  per suspendre la lactància si la mare  necessités aquets medicaments per alguna raó. A més  existeix una síndrome d’abstinéncia als opioids en els nadós exposats a els. 
L’entrevista a més adverteix en relació  amb l’ús de medicaments que s’utilitzen per estimular la lactància. No n’hi ha evidències que tinguin alguna utilitat, encara els products d’herboristeria «naturistes»  s’han de discutir amb un professional amb coneiximents del estat del art,  en un sistema on el fluixos d’informació son tants i canvien  tant rápid  que no és gens fàcil  mantenir-se al día. La FDA recentement ha  fet unes recomendacions  en quant a l’ús d’un medicament que s’estava utilitzant amb aquesta indicació. Que té efects perillosos sobre el cor. 
Finalment el Dr. Sachs  recomana alguns  llocs  in internet on  els professionals poden  trobar informació important en relació a un fàrmac en particular que pot  ajudar a  tomar una decisió  a una mare preocupada  per la medicació que pren i  amb desitjos de donar el pit.  Els links són els següents:

  • Drugs@FDA (the FDA’s database of approved drugs);
  • Daily Med (drug information, including FDA labels and package inserts);
  • LactMed (drugs and lactation database); and
  • LactMed App.
Per la meva part  he baixat l’app  (Lactmed) disponible en android i penso que en IOS.   Sembla  funcionar força bé,  està en anglès.

Enhanced by Zemanta

Posted

in

by

Comments

Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: