Cirugia Cosmètica Ginecològica

Polen
Polen (Photo credit: Brujo+)

Parlem de cirurgia cosmètica ginecològica.

Recentement el col·legi americà de obstetrics i ginecólegs ha fet una crida d’atenció en relació a la possibilitat de  que s’estigui fent  un  ús abusiu d’aquest tipus de cirurgia.

I és que tenint en compte la gran variabilitat que existeix en l’anatomia normal dels òrgans genitals pot ser que s’estiguin tractant variants normals com si fessin patològiques.

És clar que si a algú no le agrada una part de la seva anatomia i pot fer-ho, está en el seu dret de demanar que es la canviessin.

Però la situació és una mica més complexa, ara existeix més llibertat sexual i menys pudor, a més n’hi han moltes imatges de genitals de fàcil accés a l’internet que fan una imatge distorsionada de la realitat normal, fent  veure que existeix un sól tipo de  genitals normals quan en realitat  existeix molta variabilitat. Això és una situació freqüent en dones joves.

La presió sobre els metges no es fa  esperar i  han de explicar  a vegades a una  pacient que es piensa que té  un problema que no ho en té.

Per altre  banda  la somatització a l’area  genital de problemes de l’esfera psicológica  és  comú. Es pot pensar que  la causa d’un problema de parella és  una alteració sutil en l’aspecte dels genitals quan no és  aixó. En aquest cas fer un canvi en l’anatomia no resoldre el problema i el pot agravar.

Es tracta a més de una cirugia que no està exenta de riscos de complicacions, l’àrea genital  és una zona  molt vascularitzada del cos i que  está predisposada a  inflamació  i infecció  que  pot deixar seqüeles com dolor amb les relacions i fibrosis  molestes.
Segurament  que n’hi han pacients amb  problemes anatómics que requeririen d’una cirugia  plàstica per corregri-los.

Pero és responsabilitat de l’especialiste ajudar  a seleccionar  cada cas en particular  siguint la màxima terepèutica de «primo non nocere» que vol dir  primer  no fer dany. I a més s’ha de tenir  en compte que tota cirurgia conlleva riscos i tot i que les  coses es facin de la millor manera possible,  poden sobrevenir complicacions inesperades.

Com en tots els casos el sentit comú  ha de prevaler, i el balanç entre el benefici, els riscos i els costos ha de permetre prendre la mejor decisió en cada cas en particular.

Com sempre apunto, aquestes llines no substitueixen el consell  que  pugui  donar un professional de la seva confiança.
Enhanced by Zemanta

Posted

in

by

Comments

Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: